Koulutukset

Paremmin Yhdessä ry järjestää koulutuksia yhteistyökumppaneille ja muille toimijoille, vapaaehtoisille sekä maahanmuuttajille. Jokaiselle kohderyhmälle on olemassa erilaisia räätälöityjä koulutuksia, joista näet lisätietoja alta.

 

Yhteistyökumppaneille ja muille toimijoille

Tarvitseeko organisaationne koulutusta maahanmuuttoon, maahanmuuttajiin tai monikulttuurisuuteen liittyvistä aiheista? Tilaa meiltä koulutus!

Suunnittelemme ja toteutamme lyhyitä oppituokioita, luentoja ja koulutuskokonaisuuksia mm. oppilaitoksille, järjestöille, viranomaisille ja muille toimijoille.​

Esimerkkejä aiheista

  • Maahantuloprosessi ja kotoutumispolku
  • Tietopaketti turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja kiintiöpakolaisten taustoista
  • Maahanmuuttajaperheiden elämä uudessa toimintaympäristössä: perheen, vanhemmuuden ja lastenkasvatuksen haasteet ja mahdollisuudet
  • Kotoutuminen osaksi yhteisöä ja yhteiskuntaa (mm. kulttuuristen ja uskonnollisten yhteisöjen merkitys kotoutumiselle, osallisuus yhteiskunnassa)
  • Kun elämä keikahtaa päälaelleen: maahanmuuttajien roolit, identiteetti ja haasteet suuressa elämänmuutoksessa
  • Maahanmuuttajan asiakaslähtöinen kohtaaminen ohjaustyössä
  • Kulttuurisesti ja kielellisesti monimuotoinen työyhteisö

Voimme keskustella koulutustarpeistanne ja räätälöidä teille sopivan koulutuksen – ota yhteyttä emmanuel.sibomana@paremminyhdessa.org

 

Vapaaehtoisille

Vapaaehtoisten illat

Järjestämme kuukausittain vapaaehtoisten iltoja, jotka tarjoavat yhdessäoloa ja vertaistukea vapaaehtoistehtävien ulkopuolella. Keskustelujen ja koulutusten kautta saat uusia näkökulmia ja työkaluja vapaaehtoistyöhön sekä tutustut paremmin työntekijöihin ja toisiin vapaaehtoisiin. Tule mukaan osaksi Paremmin Yhdessä -yhteisöä! Ilmoitukset illoista löytyvät kalenteristamme.

Kummiperhekoulutus

Kummiperhekoulutus on kohdennettu kummiperhetoiminnasta kiinnostuneille. Kummiperhetoiminnassa toimit yksin maahan tulleen nuoren suomalaisena perheenä, jonka kanssa voi viettää aikaa ja tutustua suomalaiseen kulttuuriin. Koulutuksessa käsitellään ihmistä liikkujana kautta aikojen ja nykyisiä globaaleja ja yhteiskunnallisia tekijöitä muuton takana. Käsitellään kulttuureja ja mietitään ihmistä kulttuurin takana. Pohditaan tämän hetken haasteita yhteisöllisyyden luomisessa ja mietitään tapoja vaalia yhteisöllisyyttä ja kuulumisen tunnetta arjessa pienten tekojen kautta. Koulutusten ajankohdat löytyvät kalenteristamme.

Yhteiskuntavalmentajakoulutus

Yhteiskuntavalmentajakoulutuksissa annetaan perustietoa maahantulo- ja kotoutumisprosesseista sekä työvälineitä siihen, miten Suomeen muuttanutta voidaan auttaa kotoutumisen polulla. Yhteiskuntavalmentajakoulutusta toteutettiin ja kehitettiin joulukuussa 2021 päättyneessä OSANA-hankkeessa, josta koulutus on jäänyt osaksi Paremmin Yhdessä ry:n perustoimintaa. Koulutusten ajankohdat löydät kalenteristamme.

Koulutuksessa on neljä pääaihetta:

1) turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten maahantuloprosessi

2) kotoutumisprosessi viranomaisnäkökulmasta

3) kulttuurit, kohtaaminen ja ohjaustyö

4) vapaaehtoisena toimiminen.

Kysy lisää vapaaehtoisten illoista ja koulutuksista

Vapaaehtoisten illat: Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Kummiperhekoulutus: Funlayo 050 544 0079 tai funlayo.vesajoki@paremminyhdessa.org

Yhteiskuntavalmentajakoulutus: Emmanuel 050 467 2976 tai emmanuel.sibomana@paremminyhdessa.org.

Lisätietoja vapaaehtoisille järjestettävistä tilaisuuksista ja koulutuksista: Tuki ja koulutus vapaaehtoisille

 

Maahanmuuttajille

Passi- ja korttikoulutukset

Tarvitsetko jonkin passi- tai korttikoulutuksen, että saisit töitä? Me järjestämme hygieniapassi ja ensiapukortti koulutuksia. Koulutuksia on selkosuomeksi ja muilla kielillä.

Kysy lisää puhelin/WhatsApp 050 467 2976 tai sähköposti emmanuel.sibomana@paremminyhdessa.org

Lisätietoja maahanmuuttajille järjestettävästä toiminnasta: Maahan­muuttajat