Domino-hanke päättyy

Tuloksekas DOMINO -hanke päättyy toukokuussa 2024. Hanke on toiminut neljän vuoden ajan, tavoittanut 161 maahan muuttanutta 15-29 vuotiasta nuorta, 23 alaikäisinä ilman huoltajaa tullutta, 93 suomalaista nuorta ja 22 suomalaista perhettä. Yhteensä hankkeen aikana olemme saaneet palvella rinta rinnan yli 319 henkilön kanssa! On vaikeaa kuvailla millaisella haikeudella päätämme hankkeen, mutta olemme sydänjuuria myöten kiitollisia niistä tuloksista mitä toiminnan aikana on saavutettu yhteistyössä vapaaehtoisten, nuorten ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ei ole helppoa asettua uuteen maahan, uusi kieli, ympäristö, tavat ja vaatimukset vievät paljon aikaa ja kuormittaa mieltä. DOMINO-hankkeen tavoite oli tarjota yksin Suomeen muuttaneille nuorille mahdollisuus laajentaa verkostojaan, saada uusia ystäviä, perheen tuntua ja kuulumisen kokemusta. Tulokset ovat olleet näyttävät, mutta toivomme, että ne olisivat myös osallistujille pitkälle kantavia.

Haaveemme on, että tulevaisuudessa ei ole tarvetta erillisille kotoutumista edistäville hankkeille, vaan että valtaväestö ja uudet tulokkaat osaavat rakentaa yhteiseloa spontaanisti ja systemaattisesti, avoimesti ja avaramielisesti siten, että kaikki kokevat olevansa merkityksellinen osa monipuolista ihmisperhettä. Alla loppuraportti, josta pääsee lukemaan tarkemmin mitä hankkeen aikana opittiin ja millaisia tuloksia saatiin. Myötätuulia kaikille toivottaen,

Funlayo ja Kaisa

DOMINO-hankkeen loppuraportti