TYÖPAIKAT

Jos meillä ei juuri nyt ole paikkoja avoinna, voit jättää avoimen hakemuksen sähköpostilla Emmanuelille, emmanuel.sibomana(at)paremminyhdessa.org

 

HARJOITTELUPAIKAT

Otamme ajoittain harjoittelijoita sekä PYRin yleisiin tehtäviin että eri hankkeisiin. Meille harjoitteluja ovat tehneet esim. sosionomi- ja yhteisöpedagogiopiskelijat. Lue juttu tai katso video Lean harjoittelukokemuksesta täältä.

Voimme joskus tarjota myös suomen kielen opintoihin kuuluvia kieliharjoittelupaikkoja maahan muuttaneille.

Kysy lisää Emmanuelilta, p. 050 467 2976 tai emmanuel.sibomana(at)paremminyhdessa.org

 

OPINNÄYTE- JA KURSSITYÖT

Teemme yhteistyötä opiskelijoiden kanssa myös opinnäytetöissä ja kurssi-/projektitehtävissä, jotka liittyvät monikulttuurisuuteen, maahanmuuttajatyöhön tai yhdistystoimintaan. Jos sinulla on joku idea, keskustele siitä Emmanuelin kanssa, p. 050 467 2976 tai emmanuel.sibomana(at)paremminyhdessa.org.

 

VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT

Katso täältä muut vapaaehtoistehtävämme, joihin meillä on jatkuva haku.

 

Opitaan Yhdessä -toiminta

Opitaan yhdessä -läksytoiminnassa tuetaan jyväskyläläisiä maahan muuttaneita nuoria ja aikuisia heidän opinnoissaan. Toimintaa järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15 – 17 14.9.2021 jatkuen. Kokoonnumme toistaiseksi videovälitteisesti Zoom-ohjelmassa.

Ryhmän kokoonpano vaihtelee joka kerta. Mukana olevat opiskelijat suorittavat mm. aikuisten perusopintoja ja eri alojen ammatillisia opintoja. Osa osallistujista haluaa harjoitella suomea keskustellen. Sinun ei tarvitse olla minkään oppiaineen tai aihealueen asiantuntija, vaan tarkoituksena on tukea kävijää etsimään tietoa ja oivaltamaan asioita itse. Perehdytämme sinut tehtävään.

Jos olet opiskelija, voit ehkä kerryttää opintopisteitä vapaaehtoisena toimimalla. Myös toimintaan liittyviä opinnäytetöitä, projekteja, harjoitteluita ja kehittämistyötä on mahdollista tehdä. Opettajaopintoja tekevät ja opettajuudesta tai maahanmuuttajatyöstä kiinnostuneet saavat ryhmässä monipuolista kokemusta erilaisten oppijoiden kohtaamisesta ja tukemisesta. 

Kysy lisää Emilia 050 5131 321 tai emilia.huitula(at)paremminyhdessa.org

 

Nuorten aikuisten monikulttuurinen kaveritoiminta

Kaveritoiminnassa 18-29 vuotiaat tutustuvat toisista kulttuureista tuleviin nuoriin aikuisiin. Yhdistämme kavereiksi ihmisiä, joilla on jokin yhteinen harrastus tai kiinnostuksenkohde. Yhteisen aloitustapaamisen jälkeen sovitte yhdessä kaverisi kanssa missä ja miten tapaatte. Uuteen ihmiseen tutustuminen on hauskaa ja antoisaa, esimerkiksi yksi osallistuja kertoi näin: “Kaveritoiminnan kautta ymmärsin, millaista on olla maahanmuuttajana Suomessa. Ja kun selittää omaa kulttuuria toiselle, niin ymmärtää paljon omastakin kulttuurista.”

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen(at)paremminyhdessa.org