Vapaaehtoisena voit mm.

Erilaisia vapaa­ehtoistehtäviä

Kaikkiin tehtäviin saat perehdytyksen.

20201103_173925

Kummiperheenä yksin maahan tulleelle nuorelle

Kummiperhetoiminnassa toimit yksin maahan tulleen nuoren suomalaisena perheenä, jonka kanssa voi viettää aikaa ja tutustuttaa suomalaiseen kulttuuriin. Kummiperhetoiminnassa tehdään arkisia asioita yhdessä, syödään päivällistä, harrastetaan, ulkoillaan ja pidetään yhteyttä. Perhe ja nuoret sopivat tapaamisista ja siitä mitä tehdään. Sinulle perheellinen, yksinelävä tai eläkeläinen! Ennen kummiperheeksi ryhtymistä käyt perehdyttävän kummiperhekoulutuksen.

Kysy lisää Funlayo 050 544 0079 tai funlayo.vesajoki(at)paremminyhdessa.org

Internetkurssi

Digituki ja internetpalveluiden harjoittelu

Voit tukea älylaitteiden ja digipalveluiden käyttämisessä yksilökohtaisella neuvonnalla tai osallistumalla apuopettajaksi ryhmään, jossa harjoitellaan, miten omia asioita voi hoitaa tietokoneen ja älypuhelimen avulla internetissä (esim. KELA, pankki, yms.).

Avoimiin digitapaamisiin voit tulla auttamaan toisia laitteisiin tai digipalveluihin liittyvissä haasteissa

Kysy lisää Annika 050 551 3337 tai annika.guttormsen(at)paremminyhdessa.org

Monikulttuurinen kaveritoiminta

Monikulttuurinen kaveritoiminta

Monikulttuurisessa kaveritoiminnassa tutustut toisista kulttuureista tuleviin ihmisiin. Yhteisen aloitustapaamisen jälkeen sovitte yhdessä missä ja miten tapaatte. Kaveripareja ja pieniä kaveriporukoita pyritään muodostamaan yhteisen kiinnostuksen tai harrastuksen pohjalta. Toiminta on suunnattu 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille.

Nuorten aikuisten ryhmät

DOMINO-hankkeen toiminnassa olet osa ryhmää, jossa tavataan monikulttuurisella porukalla viikottain, vietetään aikaa yhdessä, tutustutaan ja tehdään erilaisia asioita osallistujien omien toiveiden pohjalta. Aikaisempia ryhmiä ovat olleet esimerkiksi Vuoroin vieraissa -kokkailuporukka (katso video) ja lautapeliporukka.

Kysy lisää Funlayo 050 544 0079 tai funlayo.vesajoki(at)paremminyhdessa.org

Työntekijä opastaa asiakasta netin käyttämisessä

Tue työnhaussa

Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hankkeessa sekä Työtä etsimässä -hankkeessa tuetaan maahan muuttaneita työllistymisessä. Monet heistä kaipaavat apua cv:n ja työhakemusten tekemisessä. Jos sinua kiinnostaa työnhaussa tukeminen, voit ottaa yhteyttä Annikaan. Yksilöllisistä ohjauksista ilmoitetaan myös Paremmin Yhdessä ry:n vapaaehtoisten WhatsApp-listalla, johon sinut voidaan liittää, jos haluat.

Kysy lisää Annika 050 551 3337 tai annika.guttormsen(at)paremminyhdessa.org 

Logot

Ihmisiä yhdessä opiskelemassa

Tue kotitehtävissä ja suomen kielen harjoittelussa

Opitaan Yhdessä -toiminnassa tuet aikuisia maahan muuttaneita opiskelussa, kotitehtävien tekemisessä ja suomen kielen harjoittelussa. Toimintaa järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15 – 17. Katso tarkemmat tiedot kalenteristamme.

Tutustu myös toiminnan vapaaehtoisille tehtyyn itseopiskelumateriaaliin!

Kysy lisää  Annika 050 551 3337 tai annika.guttormsen(at)paremminyhdessa.org 

iloisia naisia ulkona piknikillä

Vapaaehtoisten tiimi

Vapaaehtoisten tiimissä kehität Paremmin Yhdessä ry:n vapaaehtoistoimintaa. Voit esimerkiksi tuottaa some-sisältöä vapaaehtoistoiminnastamme ja  suunnitella koulutuksia. Tiimissä lisätään myös yhteisöllisyyttä yhdistyksessämme esimerkiksi järjestämällä tapahtumia ja juhlia.
 
Kysy lisää Annika 050 551 3337 tai annika.guttormsen(at)paremminyhdessa.org
Kuvapelikortteja vitillä

Jotain muuta?

Haluaisitko tehdä jotain muuta tai onko sinulla oma idea uudesta toiminnasta tai vapaaehtoistehtävästä?

Kysy lisää Annika 050 551 3337 tai annika.guttormsen(at)paremminyhdessa.org