Vapaaehtoisena voit mm.

Erilaisia vapaa­ehtoistehtäviä

Kaikkiin tehtäviin saat perehdytyksen.

Kummiperheenä yksin maahan tulleelle nuorelle

Kummiperhetoiminnassa toimit yksin maahan tulleen nuoren suomalaisena perheenä, jonka kanssa voi viettää aikaa ja tutustuttaa suomalaiseen kulttuuriin. Kummiperhetoiminnassa tehdään arkisia asioita yhdessä, syödään päivällistä, harrastetaan, ulkoillaan ja pidetään yhteyttä. Perhe ja nuoret sopivat tapaamisista ja siitä mitä tehdään. Sinulle perheellinen, yksinelävä tai eläkeläinen! Ennen kummiperheeksi ryhtymistä käyt perehdyttävän kummiperhekoulutuksen.

Kysy lisää Funlayo 050 544 0079 tai funlayo.vesajoki@paremminyhdessa.org

Nuorten Mahis-ryhmän ohjaaja

Mahis-ohjaajana autat 13-17 -vuotiaita nuoria, joilla on vaikeaa elämässä. Ohjaaja järjestää toimintaa, jossa nuoret voivat tehdä asioita, jotka ovat heille tärkeitä ja jotka auttavat heitä elämässä. Ennen ryhmän aloittamista sinun pitää käydä Mahis-koulutus. Koulutuksen jälkeen haemme yhdessä Nuorten Akatemialta rahaa toiminnan järjestämiseen.

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

maahanmuuttanut nuori mies ja suomalainen nuori mies keskustelevat nurmikolla.

Monikulttuurinen kaveritoiminta

Monikulttuurisessa kaveritoiminnassa tutustut toisista kulttuureista tuleviin ihmisiin. Yhteisen aloitustapaamisen jälkeen sovitte yhdessä missä ja miten tapaatte. Kaveripareja ja pieniä kaveriporukoita pyritään muodostamaan yhteisen kiinnostuksen tai harrastuksen pohjalta. Toiminta on suunnattu 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille.

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Nuorten aikuisten ryhmät

DOMINO-hankkeen toiminnassa olet osa ryhmää, jossa tavataan monikulttuurisella porukalla viikottain, vietetään aikaa yhdessä, tutustutaan ja tehdään erilaisia asioita osallistujien omien toiveiden pohjalta. Aikaisempia ryhmiä ovat olleet esimerkiksi Vuoroin vieraissa -kokkailuporukka (katso video) ja lautapeliporukka.

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Työntekijä opastaa asiakasta

Tue työnhaussa

Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus -hankkeessa tuetaan maahan muuttaneita työllistymisessä. Monet heistä kaipaavat apua cv:n ja työhakemusten tekemisessä. Voit auttaa tässä työnhaun vertaisryhmissä tai yksilöllisesti erikseen sovittuna. Yksilöllistä ohjauksista ilmoitetaan WhatsApp-listalla.

Kysy lisää Annika  050 551 3337 tai annika.guttormsen@paremminyhdessa.org

 

Logot

Tue kotitehtävissä ja suomen kielen harjoittelussa

Opitaan Yhdessä -toiminnassa tuet aikuisia maahan muuttaneita opiskelussa, kotitehtävien tekemisessä ja suomen kielen harjoittelussa. Toimintaa järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15 – 17. Katso tarkemmat tiedot kalenteristamme.

Kysy lisää Emilia 050 513 1321 tai emilia.huitula@paremminyhdessa.org

iloisia naisia ulkona piknikillä

Vapaaehtoisten tiimi

Vapaaehtoisten tiimissä kehität Paremmin Yhdessä ry:n vapaaehtoistoimintaa. Voit esimerkiksi tuottaa some-sisältöä vapaaehtoistoiminnastamme ja  suunnitella koulutuksia. Tiimissä lisätään myös yhteisöllisyyttä yhdistyksessämme esimerkiksi järjestämällä tapahtumia ja juhlia.
 
Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org
Kuvapelikortteja vitillä

Jotain muuta?

Haluaisitko tehdä jotain muuta tai onko sinulla oma idea uudesta toiminnasta tai vapaaehtoistehtävästä?

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org