Vapaaehtoisena voit mm.

Erilaisia vapaa­ehtoistehtäviä

Kaikkiin tehtäviin saat perehdytyksen.

Kummiperheeksi yksin maahan tulleelle nuorelle

Kummiperhetoiminnassa toimit yksin maahan tulleen nuoren suomalaisena perheenä, jonka kanssa voi viettää aikaa ja tutustuttaa suomalaiseen kulttuuriin. Kummiperhetoiminnassa tehdään arkisia asioita yhdessä, syödään päivällistä, harrastetaan, ulkoillaan ja pidetään yhteyttä. Perhe ja nuoret sopivat tapaamisista ja siitä mitä tehdään. Sinulle perheellinen, yksinelävä tai eläkeläinen! Ennen kummiperheeksi ryhtymistä käyt perehdyttävän kummiperhekoulutuksen.

Kysy lisää Funlayo 050 544 0079 tai funlayo.vesajoki@paremminyhdessa.org

Internetpalveluiden harjoittelukurssin ohjaaja

Internetkurssilla opetat tietokoneen, sähköisten palveluiden ja internetin käyttöä sekä asioita suomalaisesta yhteiskunnasta. Tutustutat osallistujia Kelan, Migrin, TE-toimiston, maistraatin, pankkien, verotoimiston, ym. palveluihin, katsot heidän kanssaan heidän omien palveluidensa käyttöä ja etsit vastauksia heidän kysymyksiinsä. Saat tukea tehtävään valmiista ohjausmateriaalista. Max. 8 osallistujan ryhmät kokoontuvat 8 x 2 tuntia. Otamme mielellämme kaksi vapaaehtoista ohjaamaan kutakin ryhmää, joten tule mukaan vaikka kaverin kanssa!

Kysy lisää Jutta 050 411 7010 tai jutta.kritz@paremminyhdessa.org

Nuorten aikuisten 1+1-kaveritoiminta

1 + 1 -kaveritoiminnassa tutustut toisesta kulttuurista tulevaan ihmiseen. Yhteisen aloitustapaamisen jälkeen sovitte yhdessä missä ja miten tapaatte. Kaveripareja pyritään muodostamaan yhteisen kiinnostuksen tai harrastuksen pohjalta. Toiminta on suunnattu 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille.

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Nuorten aikuisten ryhmät

DOMINO-hankkeen toiminnassa olet osa ryhmää, jossa tavataan monikulttuurisella porukalla viikottain, vietetään aikaa yhdessä, tutustutaan ja tehdään erilaisia asioita osallistujien omien toiveiden pohjalta. Aikaisempia ryhmiä ovat olleet esimerkiksi Vuoroin vieraissa -kokkailuporukka ja lautapeliporukka.

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Tue arjen asioiden hoitamisessa ja työnhaussa

Yksilöohjauksessa autat arjen asioiden (Kela, asuminen, TE-toimisto, ym.) selvittämisessä ja lomakkeiden täyttämisessä. Voit myös tukea työnhaussa ja cv:n tekemisessä. 

Kysy lisää Riitta 050 439 8135 tai riitta.saastamoinen@paremminyhdessa.org

Tue kotitehtävissä ja suomen kielen harjoittelussa

Opitaan Yhdessä -toiminnassa tuet aikuisia maahan muuttaneita opiskelussa, kotitehtävien tekemisessä ja suomen kielen harjoittelussa kasvokkain tai videovälitteisesti. Toimintaa järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15.00-17.00. 

Kysy lisää Piia 050 513 1321 tai piia.cordoba@paremminyhdessa.org

Suunnittele ja toteuta Mahis-projekti nuorille

Mahis -ohjaajana autat 13-17-vuotiaita nuoria, joilla on vaikeaa elämässä. Järjestät toimintaa, joka on heille mielekästä ja  hyvinvointia tukevaa, ja jonka avulla nuori saa elämästä paremmin kiinni. Ennen ryhmän aloittamista käyt Mahis -koulutuksen. Koulutuksen jälkeen haemme yhdessä Nuorten Akatemialta rahaa toiminnan järjestämiseen. 

Kysy lisää Emmanuel 050 467 2976 tai emmanuel.sibomana@paremminyhdessa.org

Haluatko tehdä jotain muuta?

Onko sinulla jotain muuta osaamista, mitä haluat antaa käyttöömme? Muita tehtäviä voivat olla esimerkiksi uuden ryhmän aloittaminen, valokuvaus, editointi tai muu suunnittelu ja tuottaminen. Etsitään keskustellen juuri sinulle sopiva tehtävä! 

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org