Tukea vapaaehtoisille

Työntekijät ovat vapaaehtoisten tukena kysymysten ja vaikeiden tilanteiden ilmetessä. Kaikkiin vapaaehtoistehtäviimme saa perehdytyksen.

Vapaaehtoisten illat

Järjestämme kuukausittain vapaaehtoisten iltoja, jotka tarjoavat yhdessäoloa ja vertaistukea vapaaehtoistehtävien ulkopuolella. Haluamme, että kaikki vapaaehtoisemme kokevat olevansa osa Paremmin Yhdessä -yhteisöä. Illoissa saat uusia näkökulmia ja työkaluja vapaaehtoistyöhön sekä tutustut paremmin työntekijöihin ja toisiin vapaaehtoisiin.

Yhteiskunta­valmentaja-koulutus

Koulutus antaa eväitä maahanmuuttaneen tukemiseen ja ohjaamiseen. Saat perustietoa maahan muuttaneiden maahantuloprosessista, kotoutumisesta sekä monikulttuurisuuden kohtaamisesta. Suosittelemme koulutusta erityisesti, jos olet kiinnostunut niistä Paremmin Yhdessä ry:n vapaaehtoistehtävistä, joissa ohjataan asiakkaita käytännön asioiden hoitamisessa, internetpalvelujen käyttämisessä tai työnhaussa.

Kummiperhekoulutus

Kummiperhekoulutus on kohdennettu kummiperhetoiminnasta kiinnostuneille. Kummiperhetoiminnassa toimit yksin maahan tulleen nuoren suomalaisena perheenä, jonka kanssa voi viettää aikaa ja tutustua suomalaiseen kulttuuriin. Koulutuksessa käsitellään ihmistä liikkujana kautta aikojen ja nykyisiä globaaleja ja yhteiskunnallisia tekijöitä muuton takana. Käsitellään kulttuureja ja mietitään ihmistä kulttuurin takana. Pohditaan tämän hetken haasteita yhteisöllisyyden luomisessa ja mietitään tapoja vaalia yhteisöllisyyttä ja kuulumisen tunnetta arjessa pienten tekojen kautta.