Tukea vapaaehtoisille

Perehdytämme kaikkiin vapaaehtoistehtäviimme sekä tarjoamme koulutuksia eri aiheista. Työntekijämme ovat tukenasi, jos vapaaehtoistehtäväsi herättävät kysymyksiä tai kohtaat haastavia tilanteita.

Yhteisölliset illat

Järjestämme yhteisöllisiä virkistysiltoja, jotka tarjoavat yhdessäoloa ja vertaistukea vapaaehtoistehtävien ulkopuolella. Keskustelujen ja koulutusten kautta saat uusia näkökulmia ja työkaluja vapaaehtoistyöhön sekä tutustut paremmin työntekijöihin ja toisiin vapaaehtoisiin. Tule mukaan osaksi Paremmin Yhdessä -yhteisöä! Ilmoitukset illoista löytyvät kalenteristamme.

Itseopiskelumateriaalia Opitaan Yhdessä -toiminnan vapaaehtoisille

Olemme tuottaneet materiaalia, jonka avulla voit itse kehittää osaamistasi maahan muuttaneiden ohjaustyössä ja oppimis- ja opiskelutaitojen tukemisessa.

Maahan muuttaneiden oppimis- ja opiskelutaitojen tukeminen: videot

 1. Oppimisprosessi
 2. Luetun ymmärtämisen tehtävät
 3. Kirjoittamisen tehtävät
 4. Muistitekiniikat ja tiedonhakutaidot

Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden kokoama materiaalipankki: Paremmin Yhdessä multimodaaliset resurssit vapaaehtoisille

Tuki Opitaan Yhdessä -toimintaan ja työnhaun ohjaukseen: ohjauscaset

 • Näiden esimerkkien avulla voit pohtia toiminnassa mahdollisesti eteen tulevia tilanteita ja mitä niissä tekisit. Osa esimerkeistä soveltuu muuhunkin toimintaan, kuin mistä se kertoo. 
 • Jos et keksi, miten jossakin tilanteessa toimisit tai olet epävarma,  juttele aiheesta toiminnasta vastaavan työntekijän kanssa.

Tukea toiminnasta vastaavalta työntekijältä

Jos vapaaehtoistehtäväsi herättävät kysymyksiä tai tarvetta keskustella, toiminnasta vastaava työntekijä on sinua varten. Kuulemme mielellämme myös palautetta vapaaehtoistoiminnasta ja siitä, miten olet havainnut tehtäviesi vaikuttavan maahan muuttaneisiin tai mitä olet itse niistä oppinut.

 • Opitaan Yhdessä-toiminta: Annika 050 551 3337
 • Digitukea: Dmitrii Sigal  050 368 5129
 • Työnhaussa auttaminen: Annika 050 551 3337
 •  Mahis-ohjaajat: Emmanuel 050 467 2976
 • Vapaaehtoisten tiimi: Annika 050 551 3337