Maahanmuuttaja

Oletko sinä muuttanut Suomeen muualta? Tarvitsetko apua  opiskelussa tai työn hakemisessa? Tai haluatko tutustua uusiin ihmisiin? Tule mukaan Paremmin Yhdessä -yhdistyksen toimintaan! Meiltä löytyy monenlaista apua maahanmuuttajille.

Ihmisiä yhdessä opiskelemassa

Apua opiskeluun

Opitaan Yhdessä -toiminta

Väsyttääkö koulutehtävien tekeminen yksin? Etkö ymmärrä opettajan antamaa tehtävää? Täällä saat apua koulutehtävien tekemiseen ja voit harjoitella suomen kieltä. Ryhmä on tarkoitettu aikuisille, jotka opiskelevat.

Tapaamme:

tiistai ja torstai kello 15-17

Matarankatu 4, 3. kerros (Paremmin Yhdessä ry toimisto)

keskiviikko kello 15-17

Zoom-ohjelmassa Pääset Zoomiin tästä linkistä.

Kysy lisää Emilia puhelin/WhatsApp 050 513 1321 tai
emilia.huitula@paremminyhdessa.org

Tukea työnhakuun

Passi- ja korttikoulutukset

Tarvitsetko jonkin passi- tai korttikoulutuksen, että saisit töitä? Me järjestämme näitä koulutuksia: hygieniapassi, työturvallisuuskortti, tulityökortti, anniskelupassi ja ensiapukurssi. Koulutuksia on selkosuomeksi ja muilla kielillä.

Kysy lisää puhelin/WhatsApp 050 544 0087 tai sähköposti
info@paremminyhdessa.org

Neuvonta työnhaussa

Oletko työtön? Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus tukee sinua työnhaussa. Etsimme kanssasi työpaikkoja ja autamme hakemusten ja cv:n tekemisessä.

Varaa aika soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppissa
Emmanuel 050 467 2976 tai Annika 050 551 3337

 

maahanmuuttanut nuori mies ja suomalainen nuori mies keskustelevat nurmikolla.

Ystäviä ja juttuseuraa

Nuorten miesten 1+1 -kaveritoiminta

Haluatko tutustua suomalaiseen nuoreen ja tehdä yhdessä hänen kanssa sinua kiinnostavia asioita? Yritämme löytää sinulle kaverin, jolla on sama harrastus tai jota kiinnostavat samat asiat: voit saada kalakaverin, retkikaverin tai kuntoilukaverin. Kaveritoiminta on tarkoitettu yksin maahan tulleille 18-29-vuotiaille miehille.

Kysy lisää Kaisa puhelin/WhatsApp 050 544 0043 tai
kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Nuorten aikuisten ryhmät

Järjestämme ryhmiä, joissa vietetään aikaa yhdessä, tutustutaan ja tehdään erilaisia asioita osallistujien omien toiveiden pohjalta. Aikaisempia ryhmiä ovat olleet esimerkiksi Vuoroin vieraissa -kokkailuporukka, lautapeliporukka, teatteriryhmä, retkiryhmä ja projektiryhmä. Ryhmät on tarkoitettu yksin maahan tulleille ja suomalaisille 18-29-vuotiaille.

Kysyä lisää Kaisa puhelin/WhatsApp 050 544 0043 tai
kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Kummiperhetoiminta

Jos olet yksin maahan tullut nuori, voit saada ystäväksesi suomalaisen perheen. Perheen kanssa voit viettää aikaa ja oppia lisää suomalaisesta kulttuurista. Kummiperhetoiminnassa tehdään arkisia asioita yhdessä, syödään päivällistä, harrastetaan, ulkoillaan ja pidetään yhteyttä.

Kysy lisää Funlayo puhelin/WhatsApp 050 544 0079 tai funlayo.vesajoki@paremminyhdessa.org

Auta toisia vapaaehtoisena

Haluatko auttaa toisia maahanmuuttaneita? Etsimme meidän vapaaehtoistehtäviin eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia ihmisiä.

Nuorten Mahis-ryhmän ohjaaminen

Mahis-ohjaaja auttaa 13-17-vuotiaita nuoria, joilla on vaikeaa elämässä. Ohjaaja järjestää toimintaa, jossa nuoret voivat tehdä asioita, jotka ovat heille tärkeitä ja jotka auttavat heitä elämässä. Ennen ryhmän aloittamista sinun pitää käydä Mahis-koulutus. Koulutuksen jälkeen haemme yhdessä Nuorten Akatemialta rahaa toiminnan järjestämiseen.

Tai haluatko tehdä jotain muuta?

Voimme miettiä yhdessä, mitä sinä voisit tehdä!

Kysy lisää Kaisa puhelin/WhatsApp 050 544 0043 tai  kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org