Maahanmuuttaja

Oletko sinä muuttanut Suomeen muualta? Tarvitsetko apua asioiden hoitamisessa,  opinnoissasi tai työn hakemisessa? Tai haluatko tutustua uusiin ihmisiin? Tule mukaan Paremmin Yhdessä -yhdistyksen toimintaan! Meiltä löytyy monelaista apua maahanmuuttajille.

Työntekijä opastaa asiakasta

Apua arjen asioihin

Apua omien asioiden hoitamisessa

Tarvitsetko apua asioiden hoitamisessa, tiedon etsimisessä tai lomakkeiden täyttämisessä? Esimerkiksi Kela, pankki, vakuutukset, asunnon etsiminen ja muut arkielämän asiat. Jos et tiedä, mistä saat apua, kysy meiltä!

Varaa aika soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppissa
Riitta 050 439 8135 tai Jutta 050 411 7010

Internetpalveluiden harjoittelukurssi

Haluatko oppia käyttämään palveluita internetissä? Kurssilla harjoitellaan asioita, joita sinä ja muut osallistujat tarvitsette: tärkeät nettisivut (esimerkiksi Kela, Omakanta, verkkopankki), matkalipun ostaminen, tietokoneen käyttäminen.

Kysy lisää Jutta 050 411 7010 tai jutta.kritz@paremminyhdessa.org

Apua opiskeluun

Opitaan Yhdessä -toiminta

Väsyttääkö koulutehtävien tekeminen yksin? Etkö ymmärrä opettajan antamaa tehtävää? Täällä saat apua koulutehtävien tekemiseen ja voit harjoitella suomen kieltä. Ryhmä on tarkoitettu aikuisille, jotka opiskelevat. Tapaamme Zoom-ohjelmassa tiistai, keskiviikko ja torstai kello 15-17.

Pääset Zoomiin tästä linkistä.

Kysy lisää Emilia 050 513 1321 tai
emilia.huitula@paremminyhdessa.org

Tukea työhön

Passi- ja korttikoulutukset

Tarvitsetko jonkin passi- tai korttikoulutuksen, että saisit töitä? Me järjestämme näitä koulutuksia: hygieniapassi, työturvallisuuskortti, tulityökortti, anniskelupassi ja ensiapukurssi. Koulutuksia on selkosuomeksi ja muilla kielillä.

Kysy lisää Emmanuel 050 467 2976 tai
emmanuel.sibomana@paremminyhdessa.org

 

Neuvonta työnhaussa

Oletko työtön? Jyväskylän maahanmuuttaneiden Osaamiskeskus tukee sinua työnhaussa. Etsimme kanssasi työpaikkoja ja autamme hakemusten ja cv:n tekemisessä.

Varaa aika soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppissa
Emmanuel 050 467 2976 tai Annika 050 551 3337

maahanmuuttanut nuori mies ja suomalainen nuori mies keskustelevat nurmikolla.

Ystäviä ja juttuseuraa​

Nuorten miesten 1+1 -kaveritoiminta

Haluatko tutustua suomalaiseen nuoreen ja tehdä yhdessä hänen kanssa sinua kiinnostavia asioita? Yritämme löytää sinulle kaverin, jolla on sama harrastus tai jota kiinnostavat samat asiat: voit saada kalakaverin, retkikaverin tai kuntoilukaverin. Kaveritoiminta on tarkoitettu yksin maahan tulleille 18-29 -vuotiaille miehille.

Kysy lisää Kaisa 050 544 0043 tai
kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Nuorten aikuisten ryhmät

Järjestämme ryhmiä, joissa vietetään aikaa yhdessä, tutustutaan ja tehdään erilaisia asioita osallistujien omien toiveiden pohjalta. Aikaisempia ryhmiä ovat olleet esimerkiksi Vuoroin vieraissa -kokkailuporukka, lautapeliporukka, teatteriryhmä, retkiryhmä ja projektiryhmä. Ryhmät on tarkoitettu yksin maahan tulleille ja suomalaisille 18-29 -vuotiaille.

Kysyä lisää Kaisa 050 544 0043 tai
kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org

Kummiperhetoiminta

Jos olet yksin maahan tullut nuori, voit saada ystäväksesi suomalaisen perheen. Perheen kanssa voit viettää aikaa ja oppia lisää suomalaisesta kulttuurista. Kummiperhetoiminnassa tehdään arkisia asioita yhdessä, syödään päivällistä, harrastetaan, ulkoillaan ja pidetään yhteyttä.

Kysy lisää Funlayo 050 544 0079 tai funlayo.vesajoki@paremminyhdessa.org

Auta toisia vapaaehtoisena

Haluatko auttaa toisia maahanmuuttaneita? Etsimme meidän vapaaehtoistehtäviin eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia ihmisiä.

Nuorten Mahis-ryhmän ohjaaminen

Mahis-ohjaaja auttaa 13-17-vuotiaita nuoria, joilla on vaikeaa elämässä. Ohjaaja järjestää toimintaa, jossa nuoret voivat tehdä asioita, jotka ovat heille tärkeitä ja jotka auttavat heitä elämässä. Ennen ryhmän aloittamista sinun pitää käydä Mahis-koulutus. Koulutuksen jälkeen haemme yhdessä Nuorten Akatemialta rahaa toiminnan järjestämiseen.

Tai haluatko tehdä jotain muuta?

Voimme miettiä yhdessä, mitä sinä voisit tehdä!

 

Kysy lisää Kaisa tai 050 544 0043 kaisa.rautiainen@paremminyhdessa.org