Lean harjoittelu Paremmin Yhdessä ry:llä

  • Artikkeli julkaistu:3.9.2021
  • Artikkelin kategoria:Blogi / Kaikki

LUE JUTTU TAI KATSO VIDEO TEKSTIN ALTA!

Sosionomiksi opiskeleva Lea oli työharjoittelussa Paremmin Yhdessä ry:llä loka-joulukuussa 2020. Harjoittelujakso kesti kahdeksan viikkoa. ”Mä halusin harjoitteluun Paremmin Yhdessä ry:lle siksi, että halusin päästä kokeilemaan jotain aivan uutta. Olin aiemmin tehnyt paljon asiakastyötä, mutta tämä oli mulle aivan uudenlainen työkenttä enkä ollut aiemmin työskennellyt järjestössä”, Lea kertoo.

Harjoittelun aikana Lea auttoi asiakkaita muun muassa CV:iden tekemisessä, työnhaussa sekä asuntojen etsimisessä. Lisäksi Lea teki OSANA-hankkeeseen liittyvää selvitystyötä haastattelemalla asiakkaita, työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Haastattelut antoivat tietoa siitä, millaisia vaikutuksia OSANA-hankkeella on ollut maahan muuttaneiden elämään.

Työharjoittelu antoi Lealle paljon kokemusta asiakas-, järjestö- ja hanketyöstä: ”Sain paljon asiakastyökokemusta ja työharjoittelussa ehdottomasti parasta olivat asiakkaat ja asiakastyö, mutta myös se, miten ihana työyhteisö täällä on. Merkityksellisimpiä kokemuksia työharjoittelun aikana ovat olleet ne, kun asiakkaan kanssa on tehty CV ja työhakemus ja hän on tullut jälkikäteen kiittämään ja kertomaan, että hän sai sen työpaikan. Ne ovat varmasti sellaisia kokemuksia, jotka tulee aina muistamaan.” Lea suosittelee työharjoittelupaikkaa Paremmin Yhdessä ry:llä kaikille, joita kiinnostaa järjestötyö ja työ maahan muuttaneiden parissa.

 – Jutun kirjoitti videon pohjalta vapaaehtoisemme Reetta Kettunen –