Jotain uutta syksyysi? Tule meille vapaaehtoistehtäviin!

Syksyn on alkamassa Paremmin Yhdessä ry:llä! Kaipaatko jotain uutta tekemistä? Vapaaehtoistoiminnassa löydät uusia tuttavuuksia, opit samalla uutta ja kehität omaa osaamistasi.  

Mikä seuraavista olisi sinun juttusi? Katso tarkemmat tiedot ja kehen ottaa yhteyttä täältä. 

Internetpalveluiden harjoittelukurssin ohjaajana autat maahan muuttaneita nettipalveluiden ja tietokoneen käytössä. Sinun ei tarvitse olla IT-guru, ihan arkipäivän osaaminen riittää! Tässä tehtävässä saat ohjauskokemusta ja opit itsekin lisää internetin käytöstä. Aiempia kursseja ohjanneet vapaaehtoiset ovat kertoneet, että kurssin ohjaaminen oli hyödyllistä omia opintoja varten ja että he oppivat uutta maahan muuttaneiden kanssa toimimisesta. Kurssi alkaa 7.9., joten etsimme 1-2 vapaaehtoista pian! Voit tulla ohjaamaan myös vain osan kerroista. 

Opitaan Yhdessä -toiminnassa tuet aikuisia maahan muuttaneita opiskelijoita läksyjen tekemisessä tai suomen kielen harjoittelussa. Toiminta jatkuu 14.9. alkaen Zoomissa. Keväällä mukana olleet vapaaehtoiset saivat toiminnasta iloa ja hyvää mieltä sekä tutustuivat sitä kautta ihmisiin monista maista ja heidän erilaisiin kulttuureihinsa. Palautteen mukaan toiminnassa on “välitön ja rento ilmapiiri” ja sinne on mukava tulla! 

Monikulttuurisessa kaveritoiminnassa 18-29 -vuotiaat tutustuvat toisista kulttuureista tuleviin nuoriin aikuisiin. Yhdistämme kavereiksi ihmisiä, joilla on jokin yhteinen harrastus tai kiinnostuksenkohde. Yhteisen aloitustapaamisen jälkeen sovitte yhdessä kaverisi kanssa missä ja miten tapaatte. Uuteen ihmiseen tutustuminen on hauskaa ja antoisaa, esimerkiksi yksi osallistuja kertoi näin: “Kaveritoiminnan kautta ymmärsin, millaista on olla maahanmuuttajana Suomessa. Ja kun selittää omaa kulttuuria toiselle, niin ymmärtää paljon omastakin kulttuurista.” 

Jos kaipaat lisää vaihtoehtoja, tutustu muihin vapaaehtoistehtäviimme täällä. 

Perehdytämme kaikki uudet vapaaehtoiset vapaaehtoisena toimimiseen ja omiin tehtäviin. Maahan muuttaneiden kanssa tehtäviin vapaaehtoistehtäviin valmistaa myös Yhteiskuntavalmentajakoulutus, joka järjestetään 14.-23.9.Teams-ohjelmassa. Osallistujat ovat kiittäneet koulutusta mm. faktatiedon ja kokemuksellisten esimerkkien yhdistämisestä, uusista näkemyksestä ja lämminhenkisestä ilmapiiristä. Katso lisätietoa koulutuksesta ja ilmoittautumisohjeet kalenteristamme.

Ryhmä ihmisiä istuu ulkona keskustelemassa.