Kohtaamispaikkojen rahoitus turvattava sote- ja maakuntauudistuksessa

Valtakunnallisten kohtaamispaikkapäivien julkilausumassa vaaditaan, että kohtaamispaikkojen rahoitus on turvatta sote- ja maakuntauudistuksessa. Tällä hetkellä kohtaamispaikkojen osalta ei ole päätetty tuleeko toiminta kuulumaan palveluntuotannon vai yleishyödyllisen toiminnan piiriin. Julkilausuma koottiin huhtikuun lopussa Tampereelle pidettyjen valtakunnallisten kohtaamispaikkapäivien yhteydessä.

Suomessa on tällä hetkellä satoja yleishyödyllisiä kohtaamispaikkoja, joiden rahoitus tulee ensisijaisesti Stealta ja kunnilta. Mikäli kohtaamispaikat luetaan jtakossa palveluntuotannon piiriin varaantuu niden rahoitus- ja toimintamahdollisuudet.

Valtakunnallisten kohtaamispäivien lausunnossa pyydetään, että maakuntien ja kuntien tulee sopia järjestöavustusten jatkumisesta osana maakuntien perustamista siten, ettei muutosvaiheessa synny avustamiseen katkoksia.

Kohtaamispaikat ovat yhdistyksen ylläpitämiä avoimia tiloja, joiden tavoitteena on lisätä kansalaisten osallisuutta ja ehkäistä yksinäisyyttä.

Lisätietoja: https://www.artteli-ry.fi/?x175576=549929