Saara ja Jenni Humakista

  • Artikkeli julkaistu:19.4.2018
  • Artikkelin kategoria:Blogi / Kaikki

Jenni (vas.) ja Saara (oik.) Paremmin yhdessä ry:n toimistolla

 

Olemme aloittaneet opinnot Humakissa syksyllä 2017.

Olen Saara, 21-v. ja tulen Lahdesta! Humakiin löysin erään ystäväni kautta, joka opiskelee samaa alaa kanssani. Olen toiminut vapaaehtoistyössä lasten ja nuorten parissa erilaisten kerhojen, leirien ja tapahtumien kautta, jonka kautta innostuin alasta. Haluan työskennellä sosiaalisessa työympäristössä tulevaisuudessa ja Humak antaa siihen hyvän koulutuksen.

Olen Jenni, 26-v. ja olen kotoisin Kuusamosta. Kuusamossa työskennellessä toimin aktiivisena SPR:n vapaaehtoisena ja sitä kautta kiinnostuin monikulttuurisesta järjestötyöstä. Aloinkin tutkia mahdollisuuksia kouluttautua alalle ja siten löysinkin Humanistisen ammattikorkeakoulun. Olen kiinnostunut työskentelemään tulevaisuudessa monikulttuurisessa ympäristössä.

Meidän harjoittelun pääajatuksena on osallistamisen edistäminen. Tämä näkyy harjoittelussamme muun muassa siinä, että osallistumme läksykerhoihin, pidämme yksityisopetusta, teemme vapaaehtoisten kanssa töitä ja osallistumme yhdistyksen päivittäisiin toimiin. Läksykerhossa tarjoamme apua esimerkiksi koulutehtäviin, työhakemusten tekemiseen ja tekstien ymmärtämiseen. Nyt ehkä pohdit, että eihän tuossa harjoittelussa toteuteta osallistamisen edistämistä vaan osallistutaan itse toimintaa. Kuitenkaan asia ei ole niin! Esimerkiksi läksykerhossa pyrimme osallistamaan läksykerholaisia tekemään itse tehtäviään yms. ja olemme vain tukemassa ja tarvittaessa auttamassa heitä. 🙂

Kokemuksia harjoittelusta

J: Harjoitteluni aikana koin mielekkääksi läksykerhojen pitämisen ja yksityisopetuksen. Osallistamalla pyrin siihen, että oppilas itse hoksaa mistä on kyse. On hienoja hetkiä, kun opetettavasta näkee, että hän oman tekemisen kautta oppii. Niin kuin itsekin harjoittelussani teen. PYR tarjoaa harjoittelijoille mahdollisuuden osallistua aktiivisesti yhdistyksen toimintaa, meidät on otettu hienosti mukaan kaikkiin palavereihin ja koko työyhteisön jäseniksi. Pääsimme mukaan myös Maakunnallinen osallisuus foorumiin, joka oli juuri sen aiheen ytimessä, jota tulimme tänne oppimaan.

S: En ole aikaisemmin työskennellyt monikulttuurisessa ympäristössä, joten harjoittelun kautta pääsin astumaan täysin uudelle alueelle! Olen nauttinut siitä, kuinka lämminhenkinen ympäristö PYR:ssä ja Mataralla on ja kuinka täällä pääsee toimimaan ihmisten kanssa matalalla kynnyksellä!

Olen saanut harjoittelusta eniten läksykerhojen kautta, joissa sain nähdä vapaaehtoisten palvelualttiutta ja läksykerholaisten innokkuutta ja luovuutta oppia. PYR on ihana paikka harjoittelulle ja monikulttuurisessa työympäristössä työskentelyyn!

Suosittelut!

PYR ottaa lämpimästi vastaan harjoittelijoita. Yhdessä suosittelemme harjoittelua PYR:illä sinulle, joka olet kiinnostunut monikulttuurisesta yhdistystoiminnasta, osaat toimia itsenäisesti ja omatoimisesti. Lisäksi naurulihaksesi pääsevät treenaantumaan palavereissa! Ole avoin uusille kokemuksille ja tule rohkeasti mukaan kirjavaan joukkoon!