Emilian kokemus vapaaehtoisuudesta Paremmin Yhdessä ry:llä

  • Artikkeli julkaistu:27.8.2021
  • Artikkelin kategoria:Blogi / Kaikki

Lue juttu tai katso video tekstin alta!

Emilia on ollut Paremmin Yhdessä ry:llä vapaaehtoisena noin puolitoista vuotta. Hän lähti mukaan vapaaehtoistoimintaan käytyään yhdistyksen ständillä Mahdollisuuksien torilla Kauppakadulla.”Mun mielestä esittelijät olivat tosi vastaanottavaisia ja iloisia ja tuli tosi hyvä fiilis siitä tiimistä. Mä olin kiinnostunut nimenomaan maahan muuttaneiden kanssa toimimisesta, koska olin ollut Saksassa ja siellä tuli toimittua aika paljon maahan muuttaneiden kanssa niin halusin jatkaa sitä toimintaa myös Suomessa takaisin muutettuani”, Emilia kuvailee toimintaan lähtemistä.

Emilia on ollut monessa mukana Paremmin Yhdessä ry:llä. Hän aloitti vapaaehtoistoiminnan auttamalla läksyissä Opitaan Yhdessä -toiminnassa.  Hän on myös vetänyt sähköisten palveluiden kurssia, jolla on opeteltu käyttämään erilaisia palveluita internetissä, esimerkiksi Kelan palveluita tai matkalippujen ostamista.

Lisäksi Emilia on tehnyt CV:itä asiakkaiden kanssa, auttanut työnhaussa sekä ollut mukana liikunta- ja kokkausryhmissä. ”Ennen koronaa meillä oli semmoinen liikuntaporukka, jossa käytiin yhdessä kerran viikossa liikkumassa ja pelailemassa korista. Ja nyt syksyllä meillä on ollut kokkailuporukka, jossa ollaan menty jonkun luokse kokkailemaan yhdessä ja keskustelemaan muutenkin asioista. Se on ollut tosi kivaa”, Emilia kertoo.

Vapaaehtoisuus on antanut Emilialle paljon: ”Mähän lähdin mukaan alun perin siihen Opitaan Yhdessä -ryhmään, jossa autetaan maahan muuttaneita suomen kielessä, läksyissä ja kouluun liittyvissä asioissa. Kun on opettanut maahan muuttaneita suomen kielessä niin on oppinut selittämään ja sanoittamaan suomen kieltä ja kulttuuria vähän eri tavalla. On saanut uusia ystäviä, mikä on mun mielestä myös ihan mahtavaa. On ollut ihan loistavaa, että on pystynyt vaikuttamaan siihen, mitä tekee ja ehkä myös kehittämään toimintaa.” Koska Emilia opiskelee kasvatustieteitä, ohjaukseen liittyvät ryhmät ovat olleet myös ammatillisen kasvun kannalta todella hyödyllisiä: ”Koen, että olen kehittynyt paljon myös ammatillisessa mielessä.”

Emilia suosittelee vapaaehtoistyötä Paremmin Yhdessä ry:llä ihan kaikille ja erityisesti niille, joita kiinnostaa monipuolisesti eri taustoista tulevien ihmisten kohtaaminen, yhteistyö ja ymmärryksen kasvattaminen. Lisäksi Emilia vinkkaa toiminnasta ihmisille, jotka haluavat ammatillisesti suuntautua ohjaustyöhön tai monikulttuuristen asioiden kanssa toimimiseen: ”Vapaaehtoistyön tekeminen on tosi hyvä tapa kasvattaa omaa tietämystä näistä asioista ja saada kokemusta.”

 – Jutun kirjoitti videon pohjalta vapaaehtoisemme Reetta Kettunen –

 

Kiinnostuitko vapaaehtoisuudesta? Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta ja tehtävistämme vapaaehtoisille.