Työntekijänkuva

Funlayo Vesajoki

Vastuualueet

  • Kummiperhetoiminta

Kuka olet? Mitä teet PYRissä?

Olen Funlayo Vesajoki ja olen Paremmin Yhdessä ry:ssä töissä hankkeessa, joka edistää yhteisöllistä kotoutumista. Monimutkaisen kuuloinen asia, mutta käytännössä yritän luoda tilaisuuksia ihmisille kohdata ja ystävystyä. 

Minkälaista osaamista tarvitset tässä työssä?

Minulla on omakohtaista kokemusta uuteen maahan asettumisesta. Paikkansa löytäminen vaatii aikaa, sinnikkyyttä ja rohkeutta, mutta ennen kaikkea se vaatii avoimuutta ja vastaanottavaisuutta paikallisilta. Kahden kansalaisuuden, kahden kulttuurin, kahden kielen, mutta maailmankansalaisuus identiteetin omaavana, koen voivani ymmärtää helpommin eri lähtökohdista olevia ihmisiä.

Miksi maahan muuttaneiden kanssa tehtävä työ on sinulle tärkeää?

On innostavaa, voida edistää ihmisten välistä ymmärrystä ja osallistua siltojen rakentamiseen. Maahan muuttaneiden kanssa tehtävä työ antaa minulle enemmän, kuin mitä koen voivani antaa takaisin. Se puhdistaa karstan sydämeltä ja auttaa muistamaan, mitä on tärkeää ihmisten välisessä kohtaamisessa. 

Mitä muuttaisit, jos voisit muuttaa jotain kotouttamisen kentällä? Valitse yksi asia!

Jos voisin muuttaa jotain kotouttamisen kentällä, se olisi se, että suomalaiset näkisivät empaattisuutensa, vilpittömyytensä ja rehellisyytensä ja rakentaisivat vastaanottavuutensa (eritaustaisia ihmisiä kohtaan) näiden vahvuuksien varaan. 

Oma juttu:

Poketan poikani kanssa. Gotta catch ’em all!