Kesän 2021 viimeiset suomen kielen ryhmät on pidetty – ”Kiitos paljon, Keskimaa!”

Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa -lahjoituksella järjestettiin vielä kaksi suomen kielen kesäryhmää 28.6.–16.7. Alkeisryhmässä kyseltiin esimerkiksi: Mikä tämä on? Mitä kello on? Minne? Missä? Pidemmälle suomen kielessä edistyneet harjoittelivat mm. mielipiteen ilmaisemista, puhekieltä ja imperfektiä ja keskustelivat retkeilystä, metsästä, työhaastatteluista sekä suomalaisesta työkulttuurista.

Molempia ryhmiä ohjannut Anna-Leena Luoma-aho kertoi, että osallistujat toivoivat paljon puhumista, koska he pitävät siitä, vaikka kokevat suomen puhumisen vaikeaksi. ”Vuorovaikutuksellisuus herättää ihmiset eloon”, havaitsi Anna-Leena. Hän käyttikin ryhmissä paljon esimerkiksi keskustelutehtäviä, pelejä ja myös vapaata jutustelua.

Alkeisryhmän osallistujien mukaan kurssi oli ”ihana” ja ”tosi hyvä” ja ryhmässä oli ”hyvä ilmapiiri”. Yhden osallistujan mukaan kurssi antoi pohjan suomen kielen oppimiselle ja toinen kommentoi haluavansa oppia lisää. Jatkoryhmän osallistujien terveiset ovat: ”Kiitos paljon, Keskimaa!” Katso oheiselta videolta, mitä muuta he kertovat kurssistaan.

Videon musiikki Sunny, esittäjä LiQWYD, http://www.soundcloud.com/liqwyd