Työntekijäkuva

Sara Robinson-Moncada

 

Vastuualueet

  • Maahan muuttaneiden kohdennettua yksilöllistä ohjausta työelämään
  • Kotivanhempien Urastartti
  • Työnantajien neuvontapalvelut maahanmuuttaneiden työelämäasioissa
  • Työelämän teemaryhmät sekä teemapäivät kehittäminen
  • Työnhaun vertaistoiminnan kehittäminen
  • Keski-Suomen kuntien ja kolmannen sektorin kanssa yhteistyö

 

 

Kuka olet? Mitä teet PYRissä?

Nimeni on Sara Robinson-Moncada. Olen Paremmin Yhdessä ry:n työntekijänä Maahanmuuttaneiden Osaamiskeskuksen -hankkeessa, jossa toimin uraohjaajana, eli autan työttömiä maahanmuuttaneita löytämään koulutus- ja työmahdollisuuksia yhdessä Jyväskylän Kaupungin työllisyydenhoidon kanssa.

Minkälaista osaamista tarvitset tässä työssä?

Työssäni tärkeää on ihmisistä välittäminen ja kuunteleminen. Lisäksi tarvitsen työssäni joustavuutta ja empatiaa. Autan ihmisiä heidän tulevaisuuden valinnoissaan, olipa se sitten työ- tai opiskeluvalintoja. Työtäni on kulkea ihmisen vierellä opastaen kysymään oikeanlaisia kysymyksiä itseltään, työnantajilta tai koulutuspaikoista.

Miksi maahan muuttaneiden kanssa tehtävä työ on sinulle tärkeää?

Koen saavani tehdä sellaista työtä, jossa tunnen oloni kotoisaksi. Minulle maahan muuttaneiden kanssa tehtävä työ on kiinnostavaa ja koen sen itselleni luonnolliseksi asiaksi, koska olen itsekin kasvanut kansainvälisissä ympäristöissä. Työssäni parasta on vaihtelevuus sekä ihmisten erilaiset tarinat ja taustat. Taustani vuoksi pystyn helposti samaistua ihmisten erilaisiin tilanteisiin.

Mitä muuttaisit, jos voisit muuttaa jotain kotouttamisen kentällä?

Kaikella työllä ja tekemisellä pyrin avartamaan työnantajien ja yhteiskunnan näkökulmia ja ymmärrystä moninaisuuteen liittyen. Ihmisten erilaiset tarinat eivät tee niistä vähemmän tärkeitä. Eri lähtökohdista käsin olemme lopulta kuitenkin hyvin samanlaisia ihmisiä, ja samaistumista löytyy hyvin monesta asiasta, kun vain avaa silmät, korvat ja sydämen.

Oma juttu:

Aamu-uinti piristää työpäivää. 😊