Hankkeen tavoitteena on monipuolistaa nuorten sosiaalisia verkostoja ja yhteisöllisyyttä, lisätä osallisuutta ja kuulumisen tunnetta. Kohderyhmänä ovat yksin Suomeen muuttaneet 18-29 -vuotiaat nuoret.

Hankkeen päätoimintamuotoja ovat ystävätoiminta ja kummiperhetoiminta

Ystävätoiminnassa luodaan monipuolisesti erilaisia tilaisuuksia yksin maahan tulleille ja suomalaisille nuorille tavata, keskustella, tehdä yhdessä asioita, tutustua ja ystävystyä. Hankkeeseen kuuluu mm. seuraavaa ystävätoimintaa:

  • Pienryhmätoiminnassa tavataan monikulttuurisella porukalla viikottain, vietetään aikaa yhdessä, tutustutaan ja tehdään erilaisia asioita osallistujien omien toiveiden pohjalta. Aikaisempia ryhmiä ovat olleet esimerkiksi Vuoroin vieraissa -kokkailuporukka ja lautapeliporukka. Katso kokkailuporukan video >
  • Projektiryhmissä osallistujat ideoivat projektin, joka edistää ymmärrystä eri kulttuureista tulevien ihmisten välillä. Toimintaa tai projektien tuotoksia voidaan viedä erilaisiin ympäristöihin.
  • Moniklttuurinen kaveritoiminta. Porukka pyritään muodostamaan yhteisen kiinnostuksen tai harrastuksen pohjalta.

Kummiperhetoiminnassa autetaan yksin maahan tulleita nuoria löytämään suomalainen perhe, jonka kanssa voi viettää aikaa ja tuntea olevansa osa suomalaista yhteiskuntaa. Nuori saa elämäänsä turvallisen ja luotettavan aikuisen, joka voi tukea häntä sekä auttaa ja kannustaa arjessa. Toiminnassa tehdään arkisia asioita yhdessä, syödään päivällistä, harrastetaan, ulkoillaan ja pidetään yhteyttä. Perhe ja nuoret sopivat tapaamisista ja siitä mitä tehdään.

Kummiperhetoiminnassamme on jo yli 30 osallistujaa. Muutama kummiperheen saanut nuori on kertonut ”Olen kiitollinen, tämä on mahtava mahdollisuus minulle.”, ”Perhe on mukava!”, ”Tämä on minulle hyvä, koska olen täällä yksin. Haluan olla perheen kanssa.” 

Etsimme koko ajan uusia perheitä toimintaan mukaan!

Dominon osallistujia ryhmäkuvassa

Hankkeen työntekijät

Projektipäällikkö Kaisa Rautiainen 050 544 0043 kaisa.rautiainen(at)paremminyhdessa.org 

Projektityöntekijä Funlayo Vesajoki 050 5440079 funlayo.vesajoki(at)paremminyhdessa.org 

Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). 

Veikkauksen logo.