Hankkeen tavoitteena on monipuolistaa nuorten sosiaalisia verkostoja ja lisätä yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja kuulumisen tunnetta. Kohderyhmänä ovat yksin Suomeen muuttaneet 18-29-vuotiaat nuoret.

Kummiperhe- ja ystävätoimintaa

Kummiperhetoiminnassa autetaan yksin maahan tulleita nuoria löytämään suomalainen perhe, jonka kanssa voi viettää aikaa ja tuntea olevansa osa suomalaista yhteiskuntaa. 

Toiminnan kautta nuori saa elämäänsä turvallisen ja luotettavan aikuisen, joka voi tukea häntä sekä auttaa ja kannustaa arjessa. Toiminnassa tehdään arkisia asioita yhdessä, syödään päivällistä, harrastetaan, ulkoillaan ja pidetään yhteyttä. Perhe ja nuoret sopivat tapaamisista ja siitä mitä tehdään.

Eräs kummiperheen saanut nuori kertoi: ”tämä on minulle hyvä, koska olen täällä yksin. Haluan olla perheen kanssa.”  

Ole yhteydessä, kerron mielelläni lisää!

 

Ystävätoiminnassa luodaan erilaisia tilaisuuksia yksin maahan tulleille ja suomalaisille nuorille tavata, keskustella, tehdä yhdessä asioita, tutustua ja ystävystyä. Hankkeeseen kuuluu mm. seuraavaa ystävätoimintaa:

  • Pienryhmätoiminnassa tavataan monikulttuurisella porukalla viikottain, vietetään aikaa yhdessä, tutustutaan ja tehdään erilaisia asioita osallistujien omien toiveiden pohjalta. Aikaisempia ryhmiä ovat olleet esimerkiksi Vuoroin vieraissa -kokkailuporukka ja lautapeliporukka. Katso kokkailuporukan video >
  • Monikulttuurisessa kaveritoiminnassa pääsee tutustumaan toisesta kulttuurista tulevaan ihmiseen, josta voi saada vaikka uuden kaverin!

Dominon osallistujia ryhmäkuvassa
Perheet ja nuoret kesäillan virkistystapahtumassa 2021

Hankkeen työntekijät

Ystävätoiminta:

Projektipäällikkö Kaisa Puhakka 050 544 0043 kaisa.puhakka(at)paremminyhdessa.org 

Kummiperhetoiminta:

Projektityöntekijä Funlayo Vesajoki 050 5440079 funlayo.vesajoki(at)paremminyhdessa.org 

Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). 

Veikkauksen logo.