Parempi tulevaisuus tytöille Filippiineillä

Hanke auttoi teinityttöjä oppimaan elämäntaitoja viidessä yläkoulussa Baguio Cityssä, Filippiineillä. Tavoitteena oli vähentää riskikäyttäytymistä, teiniraskauksia ja päihteiden käyttöä tyttöjen itseluottamusta ja elämänhallintaa vahvistamalla. Hankkeen tarkoituksena oli tarjota työkalut tytöille oman näköisen elämän ja tulevaisuuden rakentamiseen.

Varsinkin köyhistä oloista tulevat tytöt ovat alttiita esiaviollisille suhteille, päihteille ja raskauksille teini-iässä. Seksuaalinen riskikäyttäytyminen lisää abortteja ja HIV-tartuntoja. Lisäksi tupakka, alkoholi ja muut päihteet vaarantavat tyttöjen terveyden, vaikeuttavat elämänhallintaa ja altistavat rikollisuudelle. Nämä kaikki tekijät vaikuttavat haitallisesti tyttöjen elämään ja johtavat heikkoon koulumenestykseen.

Nuorten tyttöjen on tärkeää oppia tuntemaan itsensä ja omat tavoitteensa elämässä: kuka minä olen, minne olen menossa, ja miten pääsen tavoitteisiini? Hankkeessa tyttöjä tuettiin saavuttamaan vahvempi itseluottamus, ongelmien ratkaisukyky, kriittisen ajattelun ja päätöksenteon taidot sekä paremmat kommunikaatio- ja ihmissuhdetaidot. Näin he saivat työkaluja ja rohkeutta toimia vaikeissa elämäntilanteissa.

Hankkeen toteuttava BCYA järjestö on tehnyt jo 30 vuotta töitä nuorten hyväksi Baguiossa, Filippiineillä. Baguio on 350 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Luzonin saaren pohjoisosassa. Suomen Caritas ja Paremmin Yhdessä ry keräsivät varoja hankkeen toteuttamiseen, jolla tuettiin 500 haavoittuvassa asemassa olevaa 13-19 vuotiasta teinityttöä saavuttamaan riittävät elämänhallinnan taidot ja muuttamaan elämänsä suunta. Koulutuksia ja vertaistukitoimintaa kouluissa tarjosivat vertaiskouluttajat, jotka ovat itse nuoria, sekä aikuiset opettajamentorit. Hanketta tukivat myös tyttöjen vanhemmat sekä yhteisöjen johtajat. Hanke  kesti yhden lukuvuoden alkaen huhtikuussa 2018 ja päättyen joulukuussa 2018.

Veikkauksen logo.
Filippiiniläisiä nuoria
Hankkeen teini-ikäiset vertaismentorit koulutuksessa