Suomen oppimista hauskaa pitäen!

Osuuskauppa Keskimaa myönsi meille Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjastaan lahjoituksen, jolla järjestämme kesä-heinäkuussa neljä Toiminnallista suomea -ryhmää. Tavoitteena on suomen oppimista hauskaa pitäen. Ryhmissä Suomeen muuttaneet pääsevät kohtaamaan uusia ihmisiä ja harjoittelemaan suomen kieltä keskustelujen, pelien, vierailujen ja muun toiminnan avulla. Samalla opitaan uusia asioita suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista sekä Jyväskylästä. Yksi ryhmä tapaa 9 x 3 tuntia.

Ensimmäinen ryhmä järjestettiin suomea vasta vähän osaaville 8.–24.6. Ryhmän ohjaaja Piia Cordoba kertoi, että ryhmän osallistujat pitivät erityisesti siitä, että yhdessä ulkoiltiin eri paikoissa ja tapahtumissa. Esimerkiksi Yhdistyssuunnistuksessa tutustuttiin Paremmin Yhdessä ry:n, Monikulttuurikeskus Glorian ja Jyvälän Setlementin toimintaan, Jyväskylän kansainvälisillä markkinoilla opeteltiin eri kansalaisuuksia ja ruokien nimiä, Tourujoen luontopolulla opittiin asioita suomalaisesta luonnosta ja torikahveilla harjoiteltiin suomen kielellä asiointia. ”Opimme suomea hauskaa pitäen!”, totesi Piia.

Kaikkien osallistujien mielestä heidän on kurssin jälkeen helpompi puhua suomea ja he ymmärtävät sitä enemmän. Osallistujat kertoivat oppineensa mm. uusia sanoja ja lauseiden kirjoittamista. Ryhmä kiittää Keskimaata oheisessa kuvassa suomen lisäksi seitsemällä eri kielellä!

Ryhmän osallistujat ja kortti, jossa kiitos-sanan suomen lisäksi 7 kielellä.
Kuva: Annamari Filpus