Vapaaehtoistyöstä merkitystä arkeen

  • Artikkeli julkaistu:30.10.2023
  • Artikkelin kategoria:Blogi / Kaikki

Maahanmuutto on yksi tämän päivän keskeisimmistä yhteiskunnallisista aiheista, ja se tuo mukanaan monia haasteita ja mahdollisuuksia. Maahanmuuttaneiden vastaanottaminen ja kotouttaminen uuteen yhteiskuntaan ovat prosesseja, jotka vaativat yhteistyötä ja tukea kaikilta yhteiskunnan osa-alueilta. Yksittäisen ihmisen voi olla vaikea hahmottaa, miten omassa elämässä voisi auttaa ja saada aikaan positiivista muutosta. Vapaaehtoistyö tarjoaa mahdollisuuden arkipäiväisiin kohtaamisiin ja pieniin hyviin tekoihin.

Millaisia vapaaehtoistyömuotoja Paremmin Yhdessä ry tarjoaa?

Vapaaehtoistyö on yhtäältä helppo, mutta samalla voimakas tapa auttaa. Meillä voit tehdä vapaaehtoistyötä esimerkiksi Opitaan Yhdessä -läksykerhon avustajana, kaveri- tai kummiperhetoiminnassa tai vaikkapa digineuvojana. Kesäisin järjestämme myös Toiminnallista suomea -ryhmiä, joihin kaivataan avustajia.

Jokaiseen tehtävään perehdytetään. Voit lukea lisää eri vapaaehtoistyömuodoista täältä.

Mitä vapaaehtoistyöstä saa itse?

Vapaaehtoistyö on auttamista, mutta millaisia hyötyjä se tuo omaan elämään?

Tässä muutama tärkeä nosto:

Merkityksellisyys: Vapaaehtoistyömme keskittyy maahanmuuttaneiden auttamiseen ja tukemiseen. Voit olla mukana luomassa parempaa elämää ja auttamassa heitä sopeutumaan uuteen yhteiskuntaan.

Yhteisöllisyys: Meillä on lämminhenkinen ja yhteisöllinen ilmapiiri, jossa jokainen vapaaehtoistyöntekijä on tärkeä osa tiimiä. Saat mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä ja luoda pysyviä ystävyyssuhteita.

Kehittymismahdollisuudet: Vapaaehtoistyö on tilaisuus oppia uusia taitoja ja kehittää itseään. Tarjoamme koulutusta ja tukea, jotta voit kasvaa vapaaehtoistyöntekijänä ja yksilönä. Otamme myös ilolla vastaan ideoita uusista vapaaehtoistyömuodoista!

Kuvassa suomen kielen kesäryhmän jäseniä pöydän ääressä.
Yhteinen tekeminen ja hyvä tunnelma olivat keskeisessä osassa kesän Toiminnallista suomea -kurssilla

Entä jos ei olekaan aikaa?

Usein kynnyskysymykseksi ja suurimmaksi huoleksi nousee aika ja sen riittävyys, sillä ymmärrettävästi jokaisella on erilaisia aikatauluja ja sitoumuksia. Vapaaehtoistyötä voi kuitenkin kokeilla myös matalalla kynnyksellä, omien aikataulujen mukaan. Esimerkiksi Opitaan Yhdessä -ryhmämme kaipaa jatkuvasti uusia avustajia, ja vaikka tapaamme säännöllisesti viikoittain, voit tulla mukaan silloin, kun sinulle sopii. Jos et ole varma, olisiko tämä sinun juttusi, tule vierailemaan ryhmässä joku kerta, niin pääset näkemään, millaista toiminta on.

Tuliko mieleesi jotain kysyttävää? Ole rohkeasti yhteydessä meihin, niin pohditaan yhdessä, mikä voisi olla sinulle sopivin tapa tehdä vapaaehtoistyötä. Kerromme myös mielellämme lisää eri työmuodoista!